Antalya'da tekneler bahara yelken açtı...

Türkiye Yelken Federasyonu himayesinde Cantek Soğutma Sistemleri Sponsorluğunda Bahar Turnuvası'nda 19 tekne kıyasıya yarıştı...

Türkiye Yelken Federasyonu Bahar Turnuvası Yelken Yarışları Antalya Büyük Liman’da start aldı. Cantek Soğutma Sistemlerinin sponsorluğunda gerçekleşen yelken yarışları Antalya Yelken Kulübü himayesinde yapıldı.

Amacı denizlere dikkat çekmek ve yelkenciliği sevdirmek olan yarışlara ilk yıllarda 3-4 tekne katılırken bu yılki yarışlara 19 tekne katıldı. Elverişli hava koşullarında gerçekleşen ve Antalyalıların da havanın güzel olmasını fırsat bilerek izlediği yelken yarışları 4 kategori ve bir genel klasman kategorisinde yapıldı. Yarışlarda ilk 3 dereceye giren ekiplere düzenlenen bir törenle kupaları verildi.

Antalya Limanı’ndan sabah saatlerinde start alan ve yaklaşık 3 saat süren çekişmeli yarışlara, Deniz Ticaret Odası Antalya Şubesi Başkanı Ahmet Erol, Antalya Ticaret Borsası Başkanı Ali Çandır, ANSIAD Başkanı Ali Eroğlu , Antalya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Mevlüt Yeni, Hürriyet Akdeniz Bölge Temsilcisi Hayri Dizerkonca, Antalya Ekpress İmtiyaz Sahibi Haşmet Öyken ve kalabalık bir davetli katılımı oldu.

Sezonun ilk kupalı yelken yarışmalarında kategorilerinde ilk 3 dereceye alan ekiplere kupaları , Antalya Deniz Ticaret Odası Başkanı Ahmet Erol, Türkiye Yelken Federasyonu Antalya İl Temsilcisi Gamze Altay Akdeniz, Antalya Yelken Kulübü Başkanı Ahmet Yetkin Armağan ve Sahil Güvenlik Gurup Komutanı Binbaşı Kadir Karakaya tarafından verildi.

Yarışların sponsoru Cantek Soğutma Sistemleri sahibi Can Hakan Karaca, kupa töreninde yaptığı konuşmada, yüzyıllar önce yelkenlilerin rüzgar enerjisi kullanarak dünya coğrafyasını keşfettiklerini belirtti, denizi ve yelken yarışlarını çocuklara aşılamak amacıyla bu turnuvaların önemli olduğunu söyledi.

Bahar Turnuvası Yelken Yarışmalarında kategorilerinde ilk 3 dereceyi alan yelkenliler şöyle; A Kategorisi ve Genel Klasman; 1.Meğs, 2.Lopis, 3.Down Star

B Kategorisi 1.Loila 2.Pelikan 4 3.Leon Tens

C Kategorisi 1.Mythos 2.Ayzek 3.Eeyore