Cantek Soğutma Sistemleri | Panel | Soğuk Oda | Soğuk depo | Mezbaha

Can Hakan Karaca: AR-GE çalışmalarıyla makinelere vizyon ve akıl kattık.

akdeniz-everest1AR-GE çalışmaları sonucunda yüksek enerji tasarrufu sağlayan “Akıllı Soğutma Makineleri” üretimi ile sektörde devrim yaratacak bir gelişmeye imza atan Cantek Soğutma Makineleri Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı Can Hakan Karaca, bu başarıyı dünyaya duyurmak amacıyla “Enerjini Doğru Kullan” temasıyla kar leoparı lakaplı dağcı Nasuh Mahruki’nin Everest tırmanışına sponsor olduğunu söyledi. Can Hakan Karaca “Everest’in zirvesine makinelere akıl ve vizyon katan Türk firması Cantek’in bayrağını diktik.”dedi.

Akdeniz Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu konferans salonunda düzenlenen “2010 Everest Ekspedisyonu ve Sponsorluk” konulu panele, Nasuh Mahruki ve Yılmaz Sevgül’le birlikte katılan Can Hakan Karaca, Nasuh Mahruki’ye Cantek’ten önce, Yapı ve Kredi Bankası, TPAO ve Fenerbahçe Spor Kulübü’nün sponsor olduğunu hatırlattı. Cantek’in Everest’e bayrağını diken 4’üncü Türk firması olduğunu ifade eden Karaca şöyle konuştu;

“Everest’e çıkan 4’üncü firma Cantek, bu kuruluşlardan gerek işlem hacmi, gerekse ciro olarak daha küçük olmasına karşın, olağanüstü bir başarıya imza atmıştır. AR-GE çalışmalarımız sonucunda makinelere vizyon ve akıl katmayı öğrendik, bunu başardık ve tescil ettirdik. Ama bunu bir Türk firmasının yaptığını Avrupa’ya anlatmamız gerekiyordu. Yaptığımız işi daha iyi anlatabilmek için, enerjisini en iyi kullanan insanları bulup, onlarla ses getirecek işler yapmak üzere sponsor olduğumuz dağcılarımız Cantek bayrağını zirveye dikmişlerdir.”diye konuştu. Karaca, Nasuh Mahruki’den sonra bu kez yine “Enerjini Doğru Kullan” temasıyla enerjisini en iyi kullanan sporculardan biri olan dünyaca ünlü dalgıç Yasemin Dalkılıç’a 6 bölümden oluşacak “Derin deniz batıkları” konulu belgesel çekimlerine sponsor olduğunu kaydetti.

Sponsorluğa yüzde 100 vergi muafiyeti

Everest’e 2’nci kez ve Cantek sponsorluğunda tırmanan dünyaca ünlü dağcı Nasuh Mahruki de Everest Ekspedisyonu aşamalarını görselleri ile anlattığı panelde yaptığı konuşmada, amatör sporculara sponsor olan firmalara yüzde 100 vergi muafiyeti olduğunu hatırlattı, doğru proje ve doğru anlatımla sponsor bulunabileceğini, ancak bu kavramın mutlaka geliştirilmesi gerektiğini söyledi.

Nasuh Mahruki ile birlikte Everest’e tırmanışında yol arkadaşlığı yapan Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu Öğretim Görevlisi ve ünlü dağcılarımızdan Yılmaz Sevgül de, BESYO öğrencilerine seslendi, sağlam projesi olan kişi ve kuruluşların amatör spora ve sporculara sponsor desteğinin önemine dikkat çekti.

akdeniz-everest2 akdeniz-everest3