Cantek Soğutma Sistemleri | Panel | Soğuk Oda | Soğuk depo | Mezbaha

Üstün zekalı çocuklar, Cantek’in enerji tasarruflu “Akıllı” soğutma makineleri ile tanıştı

Antalya’da üstün zekalı çocuklara eğitim veren Bilim ve Sanat Merkezi’nden (BİLSEM) 90 öğrenci, Antalya Organize Sanayi Bölgesi’nde (AOSB) faaliyet gösteren ve yüksek enerji tasarruflu “Akıllı Soğutma Makineleri” üreten Cantek Soğutma Makineleri tesislerini ziyaret etti. Antalya BİLSEM Müdür yardımcısı Murat Kellece’nin kafile başkanlığında AOSB’deki Cantek tesislerinde şirket Genel Müdürü Beşir Çetin tarafından karşılanan 90 üstün zekalı çocuk, fabrika üretim alanını gezdi ve “Akıllı Soğutma Makineleri”nin üretim aşaması konusunda bilgi aldı. Cantek Genel Müdürü Beşir Çetin, BİLSEM öğrencilerine üretim alanında Cantek hakkında bir sunum yaptı, öğrencilerin sorularını yanıtladı. Çetin, bir öğrencinin, “Evlerdeki buzdolapları da akıllı olacak mı?” şeklindeki sorusunu yanıtladı, bunun ileride gerçekleşebileceğini söyledi. Beşir Çetin, Cantek’in araştırma ve geliştirme (AR-GE) çalışmaları yanında “Enerjini Doğru Kullan” temasıyla bireysel enerjilerini doğru kullanarak dünya rekorlarına imza atan uluslar arası dağcı Nasuh Mahruki ile yine uluslar arası dalgıç Yasemin Dalgıç’a sponsor olarak sosyal sorumluluk projelerine de katkı koyduklarını bildirdi. Antalya BİLSEM Müdür Yardımcısı Murat Kellece de, Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı olarak Antalya’da 3 yıldır faaliyet gösteren okulda 200 üstün zekalı çocuğun eğitim ve öğrenim gördüğünü söyledi. Kellece, bu tür fabrika ya da işletme ziyaretlerinin öğrencilerin kullandıkları ya da merak ettikleri ürünlerin nasıl meydana geldiğini birebir görmeleri bakımından yararlı olduğunu belirtti, “Bu ziyaretlerle çocuklarımızın ufukları açılıyor.”dedi.   akilli1 akilli2